LENDMANn
kortreist og miljøvennlig

Jeg, som er Frank R. Kern, har alltid hatt en stor interesse for, og syslet med produktdesign, hvordan møbler og andre bruksgjenstander kan designes og konstrueres – av tre. Så derfor starter jeg i disse dager opp Lendmann – helnorske treprodukter, designet og produsert i Norge.

Møbler uten skruer

Når jeg designer et nytt produkt, tar jeg alltid utgangspunkt i at produktet helst skal kunne monteres uten skruer, plastdeler o.l. Det var dette som satte det hele i gang; Hvordan konstruere holdbare møbler uten å benytte skruer osv.?

Å ikke bruke skruer tvinger frem/gir rom for alternative metoder for å sammenføye treet – som igjen gir et rent, enkelt og smart design.

En annen viktig del av design/produksjonsprosessen er at møbelet/produktet kan lagres og sendes så flatpakket som mulig. Økonomisk fornuftig, bedre for miljøet – og enklere for deg. Flere av produktene fra Lendmann kan du enkelt montere selv, uten skruer eller verktøy – og de kan like enkelt demonteres.

Nettbutikk

Lendmann.no vil inneholde nettbutikk så snart produksjonen starter. Planen er at dette skal være på plass høsten 2021.

krakk
rocket closeup cropped

Det er lurt å bygge av tre

Trær bruker Karbondioksid (C02) for å vokse seg store. Samtidig forsyner de oss med oksygen. Når et tre blir gammelt og dør/råtner slippes karbondioksidet ut igjen. Derfor er det viktig å forvalte skog – felle trær som er voksne, og plante nye for å opprettholde/bedre balansen i naturen/skogen. Voksne trær lagrer fremdeles Karbondioksidet de har i seg (karbonlager), men tar ikke opp så mye som de gjorde da de vokste seg store. Om du lager et produkt av tre lagres fremdeles Karbondioksidet i dette produktet – Så tre er med andre ord et av de, om ikke det beste alternativet når vi bygger møbler, bygninger, bruksgjenstander osv.

Et produkt laget av tre er i seg selv svært holdbart og bærekraftig så lenge du tar vare på det. Tre er et behagelig materiale, ser fantastisk ut og varer nesten evig.

Alle produkter fra Lendmann designes og produseres for hånd på Jevnaker. Produktene behandles med oljer og voks m.m. som ikke er skadelig for mennesker, dyr eller natur.

frankteo